A fametszés és nyírás rendszeres munka, amely számos technikát és módszert foglal magában a gyümölcsfákon, csonthéjasokon és csonthéjas fákon a növekedés elősegítésére, a letört, száraz vagy egészségtelen ágak és gallyak eltávolítására. A gyümölcsfák metszésének fő célja a minőségi termés beszerzése, valamint a vegetatív és a generatív (gyümölcs) rügyek megfelelő kapcsolatának elérése.
A fametszés és nyírás rendszeres munka, amely számos technikát és módszert foglal magában a gyümölcsfákon, csonthéjasokon és csonthéjas fákon a növekedés elősegítésére, a letört, száraz vagy egészségtelen ágak és gallyak eltávolítására.
A fametszés és nyírás rendszeres munka, amely számos technikát és módszert foglal magában a gyümölcsfákon, csonthéjasokon és csonthéjas fákon a növekedés elősegítésére, a letört, száraz vagy egészségtelen ágak és gallyak eltávolítására. A gyümölcsfák metszésének fő célja a minőségi termés beszerzése, valamint a vegetatív és a generatív (gyümölcs) rügyek megfelelő kapcsolatának elérése. A ritkítás és a rövidítés a leggyakrabban alkalmazott vágási technikák közé tartozik. A kéziszerszámok kiváló minőségű acélból készülnek, kiváló tulajdonságokkal szőlőültetvényekben, gyümölcsösökben és hasonlókban használt vágószerszámok gyártásához. Tulajdonságainak köszönhetően ezt a fajta acélt hagyományosan különféle famegmunkálási kéziszerszámok készítésére használják, és számos országban kiállta az idő próbáját.