A világhírű Helle márka kései továbbra is kézzel készülnek a norvég Sognefjorden (Holmedal) régióban. Gyártásuk során régi hagyományos módszereket használnak, és csak a legmagasabb minőségű anyagokat, például fa, csont, bőr. Penge - laminált acél mag, 60 HRC keménységgel, mag összetétel C 0,67%, Si 0,7%, Mn 0,44%, Ni 0,28%, Cr 14,2%, Mo 0,5%, külső réteg rozsdamentes acél 18/8. A Helle kések bizonyos modelljei szendvics módszerrel készülnek, ha a penge többféle acélból készül. A közepes acél vágólap nagy keménységű és rozsdás (nagyon magas kopásállóság). A szendvicsben használt második anyag, a kések így ellenállnak az acél szakadásának és rendkívül szívósak, valamint a kés törésével és más mechanikai sérülésekkel szemben is. A Helle kések nagyon alkalmasak a legigényesebb munkákhoz
Termékleírás: