Hogyan válasszunk kollimátort?

A fegyverrel végzett pontatlan célzás a legalkalmatlanabb pillanatban bonyolíthatja a helyzetet. A megoldás azonban viszonylag egyszerű. A kollimátor egy hasznos kiegészítő, amely egy zöld, kék vagy piros LED-et céloz meg, és minden mozgó tárgyat megcélozhat. Megmondjuk, melyik kollimátor alkalmas az Ön fegyveréhez.

Nagyítással vagy anélkül?

Ha közepes távolságra, jó kilátással szeretne lőni, nyúljon a nagyítós kollimátorhoz. A nagyítás nélküli kollimátor előnye a szélesebb látómező - ami előnyt jelent, ha kicsit tiszta terepen használod rövid távolságokra.

Nyújtson kompakt választást

A nyitott kollimátor általában kis méretű. Ha a legkompaktabb optikai eszközt keresi, ez nagyszerű választás.

A tubusoskollimátor védi a csőben tárolt optikát, és csuklós fedelek védik, amelyek gyorsan nyithatók. Főleg, ha a bokrok között bolyongunk közös vadászaton vagy utánkeresés közben.

Szerelési mód

A kollimátort általában csavarokkal szerelik  weaver sínre, de néhány modellnél van lehetőség a gyorskioldásra – ha a céltávcsövet a terepen kollimátorra cserélik. Könnyen és gyorsan lecsatolhatja a kollimátort a fegyverről, és visszahelyezheti a céltávcsövet.

Pontos célzás sötétben is

Legyen szó kollimátorról légpuskán, golyós puskán vagy sörétes puskán, az üvegen lévő pont visszaverődésének köszönhetően a célpont mindig elég éles. Nem számít, hogy 5 vagy 50 méterre van, vagy éjszaka.

Egy jó kollimátor képes beállítani a dióda fényerejét.

TIPP: Holosun kollimátoraink a legjobb modellek közé tartoznak, amelyek számos kompatibilis eszközt tartalmaznak a Weaver és a Picatinny sin segítségével. Az elem élettartama akár 50 000 óra.

Sight tápegység

A kollimátorok akkumulátorról működnek, de néhány minőségi kollimátor napelemet is biztosít. A napelem elektronikája a fényviszonyoknak megfelelően szabályozza a körvonal fényességét.

Segíts magadon a nehéz helyzetekben

A legjobb kollimátor az, amely akár egyharmadával is hatékonyabbá teszi a lövést – ez még könnyebbé teszi a képzetlen lövészek számára. A kolimátorral gyorsan és pontosan megcélozhat minden mozgó tárgyat.

A legjobb kolimátorokat itt találja: Kolimátorok