A tiroli sólyom szárnyai alatt

Az IBO csapatával meglátogattuk Innsbruck környékét, Absam városát, ahol a Swarovski Optik családi vállalkozás található. A cég gyönyörű környezetben, a fenséges Alpok alatt található. A Swarovski logójában egy sólyom található - az éles szemek megtestesítője, amely az 1949-ben alapított osztrák családi cég által gyártott kiváló minőségű termékeket jelképezi.

A Swarovski Optik megalapítása

1935-ben Wilhelm Swarovski, az eredeti alapító fia 17 éves volt. Wilhelm szenvedélye, hogy „közelebb legyen a csillagokhoz”, ahogy ő leírta, felébredt Wilhelmben, aki már lelkes hobbicsillagász volt, az ambíció, hogy saját, továbbfejlesztett távcsövet készítsen. Az apja gyárában az ékszerkövek gyártásához már használt speciális üveggyártási és kidolgozási technológiákhoz való hozzáféréssel Wilhelm új eljárást tudott kifejleszteni a prizmagyártáshoz és csiszoláshoz, és ezzel készítette el első 6x30-as távcsövét. Wilhelm 1949-ben megalapította a SWAROVSKI OPTIK KG-t Absamban, Tirolban, ezzel lerakva a sportoptika alapkövét. Világszerte elismert cég. Cége első gyártási terméke, a Habicht 7x42.

Wilhelm Swarovski, a cég alapítója a természetet menedéknek, ihletforrásnak és új termékek kísérleti terepének tekintette. A „Habicht” németül nem csak az „északi sólyomra”, egy fenséges, legélesebb látású ragadozómadára utal, hanem az Alpok ikonikus hegyének nevére is – tökéletes szimbóluma annak, ami a SWAROVSKI OPTIK-ot olyan különlegessé teszi. Az állandó odafigyelés a legmagasabb minőségre azt jelenti, hogy újra és újra meglepjük a cég ügyfeleit, felülmúlva elvárásaikat gyönyörű termékekkel, precíz tervezéssel és a részletekre való odafigyeléssel. A megjelenés, a funkcionalitás, az ergonómia, a dizájn és a szolgáltatás összefüggő és holisztikus kombinációját igényli.

„A folyamatos fejlesztése” – ez a Swarovski Optik mottója az első naptól kezdve. A cég igyekszik felülmúlni ügyfelei elvárásait, és folyamatosan meglepni termékei pontosságával, innovatív technológiájával és átfogó szolgáltatásaival. Csak ha minden nap használja a Swarovski termékeket, akkor láthatja igazán, hogyan működnek. Éppen ezért a SWAROVSKI OPTIK folyamatosan törekszik termékei ergonomikus kialakításának javítására. A cég gyermekkorától kezdve neveli az embereit. Annak érdekében, hogy a képzett embereket ne veszítsék el, a cég területén óvodát hoztak létre, amely a Swarovski Optiknál ​​dolgozókat látja el. Nem kell annyira aggódniuk a gyerekeik és a munkájuk miatt. A gyerekek a társadalmon kívül járnak általános iskolába. Az általános iskola elvégzése után két szakra lépnek. Az első osztály az optikára és a kristályra, a második részleg a mechanikai alkatrészekre összpontosít. Az e területekről érkező hallgatók iránt nagy a kereslet a társadalomban, de a világ más vállalataiban is. A mechanikai alkatrészekre koncentráló osztályon az óraszerkezet összeszerelésén történik a teszt.

A tM35 hőkamera készülék bemutatása

A tM35 hőkamerával a vadászok bízhatnak a SWAROVSKI OPTIK bevált minőségében. Ez egy hőkamera céltávcsőhöz, de kéreséshez is. Modern hőkamera technológiával készült a lenyűgöző és jobb éjszakai vadászat érdekében, két felhasználási lehetőséggel. Az 1-szeres nagyítású hőkameraként a tM35 abszolút pontosságával lenyűgöző. A SWAROVSKI OPTIK távcsővel együtt egy megbízható, teljes rendszert alkot, amely nem igényel belővést. A kúpos forma lehetővé teszi a közvetlen elhelyezést a távcsőre sötétben. A hőkamerát a szabadban és közvetlenül a lőtéren teszteltük. Kompaktságával és változatos funkcióival lepett meg minket. A vezérlőelemek intuitívak voltak, és néhány perces tesztelés után a vezérlők a bőrünk alá kerültek. A SWAROLIGHT intelligens automatikus be/kikapcsoló időzítője dőlésérzékelővel lehetővé teszi, hogy alvó üzemmódból hangtalanul, szükségtelen mozdulatok nélkül aktiválja a hőkamerát. Ezt a funkciót mindenki értékelni fogja, aki elfelejti kikapcsolni a hőkamerát, mert a hőkamera működési ideje meghosszabbodik és így a vadásznak több ideje marad a vadászati ​​élményekre.

Egy másik termék, amelyet a Swarovski Optik mutatott be nekünk, egy újdonság volt, az ATC/STC távcső. Kis súlya és kompakt méretei miatt az ATC/STC ideális társ minden természetlátogatáshoz. A legapróbb részletekig átgondolt kompakt távcső intuitív vezérlésével lenyűgöző. A praktikus féltartó könnyebb elhelyezést tesz lehetővé, pl. egy hátizsákon, valamint a fókusz és a zoom problémamentes beállításával. Az ATC 17-40x56 céltávcső méretei és kompaktsága miatt sokoldalúan használhatók. Ez a céltávcső két színben készül, nevezetesen zöld és narancssárga színben. Az STC 17-40x56 egyenes formájú, jelenleg zöld változatban készül. Emellett ATC modellként lenyűgözi a színek intenzitását és az éles képét. A természetlátogatás során egyetlen részlet sem marad le.

A kristály világa

Elfogadtunk egy meghívást a Swarovski Kristallwelten Múzeum meglátogatására is, amely Wattensben található, más néven Crystal Worlds. A múzeum 1995-ben épült, hogy megünnepeljék a Swarovski cég évfordulóját, mint a látogatók vonzerejét. A terület külső részén egy kihagyhatatlan alpesi óriás található, szemei ​​kristályszerűen rendeződnek el. Kint kristályerdő, labirintus és látnivalók várják a kicsiket.

A múzeum belsejében a kortárs művészeti alkotások különféle műtárgyai találhatók. A múzeum olyan új érzékszervi élmények előtt nyitja meg a látogatókat, amelyeket még sehol a világon nem tapasztaltak. Itt található a világ legnagyobb Swarovski ékszer- és tárgyboltja is. Egy látogatással a látogató nem tudja magába szívni az őt körülvevő szépséget.

Köszönet a Swarovski Optiknak, amiért bepillantást engedett a zsigereikbe, és megmutatta, miért tartoznak a világ vezetői közé az optika világában.

A világhírű Swarovski optikák teljes választékát megtalálja: Swarovski