Deerhunter - a királyian kényelmes vadászat

A vadászruházatnak ugyanazoknak a tartóssági és kényelmi követelményeknek kell megfelelnie, mint bármely kültéri ruházatnak, de ennél többet is. A nem megfelelő anyag susogása a fogás reményének végét, a rosszul elhelyezett zsebek az azonnal szükséges felszerelések elérhetetlenségét jelentené. A speciális követelményeknek megfelel a dán Deerhunter márka, amely ezeket vonzó dizájnnal ötvözi.

A cég története már 1927-ben kezdődött, amikor az Engel család megalapította első textilipari cégét, az F. Engel K/S. A tulajdonosok több generáció óta vadásznak, és 1985-ben úgy döntöttek, hogy az üzletet összekapcsolják ezzel a hobbival. Szenvedélyük a Deerhunter márkában öltött testet, amely vadászatra, majd kültéri ruházatra szakosodott. Az 1990-es években a cég modern anyagokat épített be termékeibe, élükön a mikroszálas anyagokkal és a funkcionális membránokkal, majd 1997-ben az első dán terepruházati gyártó lett. Fokozatosan a Deerhunter speciális kollekciókat vezetett be nőknek és íjas vadászoknak. A minőséget bizonyítja, hogy a cég harminc országban van jelen, de a legjelentősebb díjat 2009-ben adták át. Ekkor a Deerhuntert választotta a dán királyi család, és a cég bekerült a száz udvari címre büszke gyártó közé. támogató.

Szigetelt és légáteresztő

A márka egyik előnye a kollekciók sokfélesége - egyesek a hagyományosabb gondolkodású vadászokat célozzák, míg mások a frissebb stílus szerelmeseit vonzzák. Ebbe a termékcsoportba tartozik a Moor Padded kabát, amelyet a gyártó elsősorban "after-shoot" modellként emleget. Vagyis egy kényelmes ruhadarab, amibe a vadászat után átöltözhetsz, befejezheted benne a munkádat, rendbe rakhatod, kitakaríthatod a felszerelésedet, és kiülhetsz a pattogó tűz mellé. Viszont tapasztalataim szerint nem okoz gondot az egész napot a kabátban tölteni, még maga a vadászat során sem.

Amint először veszi a kezébe a dán kabátot, lenyűgözi a rendkívül alacsony súly. Így nem cipel magával felesleges grammokat a gyakran nehéz terepen. A felső réteg és a bélés 100% poliészter, míg a hát, a mellkas és a has a klasszikus sima Timber 393 barna felülettel rendelkezik.A Deerhunter a szövet felületét vízlepergető és antisztatikus anyagokkal impregnálta, ennek köszönhetően a kabát ellenáll a normál esőnek és szennyeződésnek. És ha mégis előfordulna folt, könnyen eltávolítható a sima anyagról.

Vállakat, karokat, hónaljat és csípőt kontrasztos, sötétebb árnyalatú poliészter kötés borítja. Ezeken a részeken izzad a legtöbbet az ember intenzív mozgás közben, és a kötöttáru így kellemes légáteresztőt ad a kabátnak. Az alacsony hőmérsékleten összesütött poliészter szálakból készült háromrétegű Deer-Tex® Temp párnázás viszont megakadályozza a megfázást - például, ha hosszú ideig egy helyen várunk. A kapott 160 g/m² tömegű szerkezet jó szigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, ugyanakkor puha marad. Az összes anyag kombinációja emellett rendkívül halk és rozsdamentes, ami jól jön a vadászat során.

A meleghez és a kényelmetlenséghez

A kabát légáteresztő képességét és szigetelését a "nagymama nyarának" megfelelő kellemes őszi időben és borongós, száraz napokon, időnként esővel egyaránt teszteltem. Melegebb körülmények között egy funkcionális rövid ujjú póló bőven elegendő volt a kabát alá. A fordulópontot egy pulóver formájában újabb réteg felvitelére a hőmérséklet körülbelül 10 fok alá csökkenése és az erősebb szél beköszönte jelentette. Mielőtt a széllökések áthatoltak volna a törzset borító anyagon, a kötött ujjakat elfújták. A pulóver hosszú ujja azonban mindent megoldott és a kabátban még akkor sem fáztam, amikor a hőmérő higanyszála majdnem nullára csökkent.

Mérsékelt esőben is több kilométert tettem meg. A cseppek a felszínen maradtak, és nem ivódtak be a poliészterbe. Amikor egy óra múlva levettem a Moor Padded-et és megvizsgáltam a bélés állapotát, nem vettem észre, hogy sehol beszivárgott volna a víz. A heves esőben való hosszabb távú mozgáshoz azonban természetesen membrános ruházatra lenne szükség. A Moor Padded három függőlegesen elhelyezett zsebbel rendelkezik - kettő az oldalán és egy a mellkas bal oldalán. Mindegyik elég mély, és SBS márkájú cipzárral rögzíthető. Noha kínai gyártóról van szó, nem kell aggódnia – az SBS International Development az iparág élvonalába tartozik, és többek között az első ISO 9001 minőségi tanúsítvánnyal rendelkező cipzárgyártó Kínában. A csúszkák hosszú textilhurokkal vannak ellátva, így kesztyűben is könnyedén rögzítheted vagy kioldhatod a zsebeket. Nagyra értékelem a cipzárak teljes hosszában való fedését is, ami segít megvédeni a tárolóhelyeket a víztől.

Praktikus dolgok

Maga a kabát is egyirányú SBS cipzárral van rögzítve. Örültem, hogy több száz használat után sem ragadt bele, nem "harapott bele" a bélésbe. Az áll alatt a gyártó szövetredővel borította be, amely szárazon tartja a versenyzőt, és megakadályozza, hogy a víz az álla alá szivárogjon. Hasonlóan praktikus kütyünek tartom az ujjak végén lévő rugalmas mandzsettát. Elég szorosan illeszkedik a kézhez, hogy ne fújjon alatta, de nem is fullad ki. Ha az órájára húzza, akkor is biztonságban marad az anyag alatt, ha a karja teljesen ki van húzva. Ha viszont azt szeretné, hogy a kijelző vagy az óralap mindig maga előtt legyen, csak csúsztassa a mandzsettát az óra mögé. A dán szigetelt kabát S-től 5XL-es méretig megtalálható. A gyártó azt javasolja, hogy kifordítva mosógépben, 40 fokon, a többi ruhától elkülönítve mosd ki. Kerülje az öblítőket, fehérítőket és öblítőket, valamint a szárítógépet – egyszerűen akassza fel a kabátot, és hagyja természetes módon megszáradni. A mosási útmutató szintén tiltja a vasaló használatát, de a vágásnak nincsenek nagy területei, amelyek gyűrött benyomást keltehetnének. A már említett elegáns dizájnnak köszönhetően szemérmetlenül vittem a városba a vadászkabátot - farmerrel kombinálva nagyon jól mutat. Tegyük hozzá, hogy a Deerhunter in the Moor vonal hasonló színű kabátját is kínálja, amelyben poliészter és polár vagy mellény kombinálható – mindkettő Deer-Tex® Temp szigetelőréteggel van szigetelve.

Stretch nadrág

A kabátot megfelelően kiegészíti a Rogaland nadrág, amelyet vadászatra és bármilyen más szabadtéri tevékenységre szántak. Első pillantásra lenyűgözik megalkuvást nem ismerő dizájnjukkal és karcsú szabásukkal. Annak érdekében, hogy Ön kényelmesen tudjon mozogni az erdőben vagy egy nehéz túra során, a Deerhunter az anyag minden irányba táguló speciális feszített feldolgozási módszerét alkalmazta. Vagyis a nadrág függőlegesen és vízszintesen is rugalmas és rugalmas, így maximális mozgásszabadságot biztosít viselőjének. A könnyű öltözködést a hátulján elasztikus betéttel ellátott öv segíti elő.

A Brown Leaf 571 barna árnyalatú alapanyag 65% poliészterből és 35% pamutból áll, azaz szokásos kombináció például a hadsereg ruházatában. A kontrasztos fekete részek fedik a leginkább igénybe vett részeket, beleértve a lépésbetétet és a térdeket. A megerősített és rugalmasabb szövet 57% poliamidból, 33% poliészterből és 10% elasztánból áll. Míg a legtöbb helyen barna és fekete szövetből varrják a nadrágot, addig a boka belső oldalán további rétegben kontrasztanyagot varrtak az alapszövetre. A gyártó a kiválasztott nadrágot vízlepergető anyaggal kezelte, ami a kabáthoz hasonlóan szintén megakadályozza a szennyeződést. Az egész OEKO-TEX® ökológiai tanúsítvánnyal büszkélkedhet, amely bizonyítja a káros vegyszerek hiányát, valamint a tövistépéssel szembeni ellenállást.

A vadászok és a szabadtéri szerelmesek általában túracipőt vagy bakancsot viselnek – a Rogaland nadrág szélessége mindkettőt megengedi. Annak érdekében, hogy a nadrágot szükség szerint szoríthassa a cipő körül, tépőzáras "vadászkapukkal" vannak ellátva a bokák területén.

Rengeteg zseb

Az elején egy pár függőleges oldalzseb található. Elég mélyek, de nem lógnak ki – csipesz segítségével akaszthatod a perem mögé például egy EDC zsebkést anélkül, hogy az akadályozná a mozgást. Egy másik combzseb még mélyebb, így egy nagyobb okostelefon is elfér benne. A fedett YKK cipzárok védik a zsebek tartalmát az esővíztől. Ez a japán cipzár patent és gombgyártó a Mercedes hírnevének örvend a maga területén, cipzárai pedig robusztusságukról híresek. Az utolsó, szintén cipzárral nyitható zseb a jobb hátsó oldalon található. Bár kisebb, mégis nyugodtan elfér benne egy lapos pénztárca vagy kulcsok. A gyártó ezúttal is minden versenyzőhöz rendelt hevedert a könnyebb kezelhetőség érdekében.

Bevallom az első viselés után kicsit "megharapott" a nadrág anyaga, de pár perc múlva megszoktam a szerkezetét. A fekete színű alkatrészek rugalmasságával járó előnyök is gyorsan megmutatkoztak. A nadrág végei gond nélkül fedték a Magnum Cobra taktikai csizmák felső részét és a tépőzáras húzózsinórok használata után sem lógtak ki és nem akadályozták. Dán vadásznadrágban több tíz kilométert gyalogoltam különböző terepen anélkül, hogy feleslegesen izzadtam volna, vagy kellemetlen érzést éreztem volna. Nagyra értékelem a kényelem és a szívósság kombinációját - még bozótoson való szántásnál sem keletkeztek repedések vagy karcolások az anyagon. A Deerhunter Rogaland nadrág 48-66-os méretben vásárolható meg. Karbantartása hasonló a Moor Padded kabáthoz – negyvenszer mossuk ki vegyszerek és gépi szárítás nélkül. 150 fokos hőfokon vasalhatók.

A Deerhunter ruházat teljes választékát itt találja: Deerhunter ruházat