Hogyan lehet fenntartani az optimális funkcionalitást egy fenntartható FJÄLLRÄVEN darabbal?

A márka úgy gyárt ruházatot és felszerelést, hogy hosszú évekig szolgáljon. De hogyan tarthatja meg stílusos tárgyait működőképesen és a lehető leghosszabb ideig, minimális környezetterhelés mellett? A következő sorokban megosztjuk veletek azt a know-how-t, hogy hogyan kell otthon ápolni ruháitokat. Ha nem tudja, hogyan kell otthon ápolnia ruháit, javasoljuk, hogy vegye igénybe a professzionális vegytisztítók szolgáltatásait.

A márka modelljeinek megvásárlásával Ön egy fenntartható útra lépett. A FJÄLLRÄVEN cég azzal a céllal kezdett el foglalkozni a fenntartható fejlődéssel, hogy megóvja természetünket, ugyanakkor továbbra is a lehető legkisebb környezetkárosító hatású fogyasztási cikkeket gyártson.

A Fjällrävennél a fenntarthatóságot nem tekintik külön projektnek, hanem minden tevékenységük középpontjában áll. Az éghajlatváltozás az egyik legnehezebb kihívás, amellyel mindannyian szembe kell néznünk. Számukra nagyon fontos a közlekedésből származó közvetlen és közvetett, a berendezések és ruházati gyártásból származó kibocsátásaink csökkentése. Ezért olyan fontos az anyagválasztás.

Napjainkban az újrahasznosítható anyagok iránti kereslet növekszik, és a cég ennek megfelelően reagál. Azonban még a biológiai anyagok sem 100%-osak. A növények sok földet, vizet, szállítást stb. igényelnek. Tehát még mindig van némi hatásuk. Még az organikus pamutnak is van hatása, amit sokan jól ismernek. A ruházat és felszerelés gyártása felesleges az emberi túléléshez, ha nulla hatást akarnánk elérni, semmit sem lehetne előállítani. A vállalat úgy véli, hogy a negatív hatásokat kiegyenlíthetjük azzal, hogy az embereket a természetbe vonjuk, és felhívjuk a figyelmet arra, hogyan kell gondoskodni róla.

A divatguruknak semmi

Mindenekelőtt tartós termékeket igyekeznek létrehozni. Ha egy kabát 10 évig bírja, akkor a kabát élettartamra gyakorolt ​​hatása viszonylag kisebb lesz, mintha egy év után elhasználódó kabátot vásárolna, vagy ha csak kedvére kicserélné egy másik darabra. Megjelenésüket tekintve olyan ruhákat terveznek, amelyek időtállóak, nincsenek kitéve semmilyen más divatirányzatnak. A lassú divat jegyében a Fjällräven fenntarthatóságért felelős vezetője, Christiane Dolva Tornberg is nagymama kabátját viseli. A termékeket úgy tervezték, hogy könnyen javíthatók legyenek, és minden tégla és habarcsboltban viaszolóállomást biztosítanak. A grönlandi viasszal történő további impregnálással a ruházat növeli a kopásállóságát.

A fenntarthatóság egyensúly. Finom vonal a jelen és az itt és a jövő között. A felszerelések elkészítésével biztosítják, hogy a következő túra egy kicsit szárazabb, nyári utazása pedig kényelmesebb legyen, és legfőképpen azt, hogy a következő generációk is élvezhessék.

Sajátítsa el a minőségi ruházat gondozását

Mindig ellenőrizze a bevarrt címkén található utasításokat. Csak szükség esetén mossa ki a ruhákat. A mosógépben történő mosás elhasználja az anyagot, megterheli a cipzárakat és egyéb kiegészítőket, a felesleges víz- és energiafogyasztás is negatívan hat a természetre. Mosás előtt ürítse ki a zsebeket és oldja ki a kivehető részeket. Mossa le a szennyezett területeket meleg vízzel és enyhe mosóporral, vagy egyszerűen  és szellőztesse ki.

Mosógépben 30 °C-on mosva kevesebb energiát használ fel, mint 40 °C-on. Használjon megfelelő mosószert öblítő nélkül. Nyomokat hagyhat a ruhán, és megzavarhatja annak működését. Egyes ruhákhoz nem ajánlott a szárítógép, ráadásul nem is környezetbarát. Kényelmesebb, ha a ruhákat jól szellőző helyiségben vagy szabadban hagyjuk száradni, távol a közvetlen napfénytől.

A sátrakat, hálózsákokat és téli kabátokat száraz, jól szellőző helyen, napfénytől védve tárolja. Egyes termékek, pl. Az Eco-Shell és a G-1000 tárolás után újraimpregnálást igényel.

Konkrét tippek

Vinylon F és Kånken hátizsákok

Az ikonikus Kånken hátizsákok funkcionális szintetikus Vinylon F szálból készülnek, amely természetes szálként viselkedik. Nedves állapotban a szál megduzzad és megszilárdul, ezért impregnálás nélkül is ellenáll a víznek.

  • Tisztítás: Soha ne mossa a Kånkent mosógépben. Mossa le a szennyezett foltokat langyos vízzel, enyhe mosószerrel és puha kefével vagy szivaccsal. Hagyja a hátizsákot jól szellőző helyen megszáradni.
  • Színek: Az első használat előtt öblítse le a Kånken hátizsákot langyos vízzel, hogy ne szennyezze be világos színű ruháját. Ne hagyja a hátizsákot hosszú ideig közvetlen napfényben, mert a színe kifakulhat.
  • Tartalom: Ne töltse túl a Kånkent. A szabványos Kånken Original hátizsák 16 literes, súlya 5 kg. A Kånken Original hátizsák nem tartalmaz laptopot, a hátsó zseb jegyzetpapírok vagy tablet tárolására szolgál. A Kånken hátizsákokat különböző méretekben és laptopokhoz való változatként gyártják, ezért válassza ki a megfelelőt.

G-1000

A G-1000 egy jól bevált univerzális anyag, amely nagyon tartós. 65% poliészterből, 35% pamutból áll, és grönlandi viasszal impregnált. A G-1000-től eltérő anyagok gyantázását nem javasoljuk. Anyaga rendkívül légáteresztő, szél- és vízálló és közel 100%-os védelmet nyújt az UV sugárzás ellen.

Az anyag több változatban létezik:

  • G-1000 Original / G-1000 Eco – tartós anyag
  • G-1000 Silent / G-1000 Silent Eco - csendes és gyengéd
  • G-1000 Lite / G-1000 Lite Eco - könnyű és hűvös
  • G-1000 HaevyDuty / G-1000 HaevyDuty Eco – extra tartós
  • G-1000 HaevyDuty Eco S - extra tartós, lágyabb és simább szövéssel
  • G-1000 Air - könnyű és extra levegős, viasszal nem kezelt a lehető legjobb légáteresztő képesség érdekében
  • G-1000 Air Strech - könnyű, légies és rugalmas

Természetes pamut

Az organikus gyapotot mérgező növényvédő szerek, műtrágyák és kevesebb víz felhasználása nélkül termesztik. Az ebből a természetes szálból készült ruhák kényelmesek és alkalmasak könnyű tevékenységekre meleg éghajlaton.

  • Tisztítás: Mossa ki a biopamut ruhát a bevarrt tájékoztató címkén található utasítások szerint.

Eco-Shell

Az Eco-Shell egy rendkívül légáteresztő, vízálló anyag, amely elvezeti a test nedvességét, és megfelel a fenntarthatósági követelményeknek. A külső anyag újrahasznosított poliészterből készült, impregnálása pedig nem tartalmaz fluor-szénhidrogéneket.

  • Impregnálás: Amikor a víz már nem képez kívülről cseppeket, és elkezd szivárogni, impregnálja az anyagot DWR spray-vel.
  • Tisztítás: Mosás előtt zárja be az összes cipzárt és lazítsa meg a zsinórt. Mossa ki az Eco-Shell ruhadarabot enyhe folyékony mosószerrel lassú centrifugálási ciklusban, 30°C hőmérsékleten. Ne használjon öblítőt.

Bergshell

A Bergshell vízálló és rendkívül tartós anyag. Újrahasznosított nylonból (31%) készült, lapos ripstop textúrával. A Bergshell anyagnak köszönhetően, amelyből több hátizsák is készül, bármilyen körülmények között élvezheti a természetben való tartózkodást, nem csak ma, hanem még hosszú évekig.

  • Tisztítás: A Bergshell hátizsákokat nem mossuk mosógépben, hanem ha nészözést, hászé tisztítsuk meg ahat neves szivaccsal vagy ruhával.

A ruháid és a felszerelésed olyanok, mint az emlékek lenyomata. Amikor rájuk nézel egy szekrényben, polcon vagy öltözőben, a természetben eltöltött csodálatos pillanatokra emlékeztetnek. Egyszerűen megéri gondosan vigyázni rájuk.

A FJÄLLRÄVEN ruházat teljes választékát itt találja: FJÄLLRÄVEN ruházat