Konferenciára és a hegyekbe

Hátizsákkal vagy melltáskával megyek ki a terepre, de előfordul, hogy az ember hosszú utakra megy autóval vagy repülővel, és más típusú kézipoggyászra van szüksége. Ha hozzám hasonlóan a klasszikus bőröndök nem férnének el hozzád, nyúlj a TETRAO Green vadászutazási modellhez.

A TETRAO Green felépítésénél fogva a sporttáska és a csónaktáska határán áll. 53 x 25 x 30 cm-es méreteivel negyvenliteres térfogattal büszkélkedhet, és első ránézésre "természetes" megjelenésével nyűgöz le - zöld műbőrből készült, amit egy TETRAO logóval ellátott barna folt egészít ki.

Jól hozzáférhető zsebek

A bársonyos felületnek köszönhetően a poliészter anyag kellemes tapintású, de különösen értékelni fogja hidrofób kezelését és kopás- vagy szakadásállóságát. Hogy ne kelljen vizes vagy koszos felületre helyezni a poggyászt, az aljára csavarozott négy fekete, „kalap” formájú műanyag láb található, amelyek megakadályozzák a táska mozgását is, pl. az autód csomagtartójában.

A belső térbe való bejutást a robusztusságukról híres japán YKK márka fekete cipzárai biztosítják. A csúszkákat egy hosszú textilhurok védi, így akár kesztyűben is kezelheted a cipzárakat. A fő rekeszbe felülről lehet bejutni - a cipzár kinyitása után már csak a felső fedelet kell kinyitni. Alul egy 20 x 46 cm-es kivehető téglalap alakú szőnyeg található, amely újrahasznosítható anyagokból készült, és megerősíti a kevésbé feltöltött poggyászokat. Belül könnyen tárolhat például néhány napos tartózkodásra szánt ruhákat, vagy a csövön szétterített sörétes puskát és a készletet, minden tartozékkal együtt.


A táska végén van még két zseb - az egyik teljesen zárható és újra cipzárral záródik, a másik hálóból készült, és kisebb tárgyak tárolására szolgál, amelyeket látnia kell és kéznél van. Az elasztikus gumi széleinek köszönhetően semmi sem esik ki a hálóból, és a kezed behelyezésével egy másodpercen belül beleférsz. Az utolsó zseb a táska egyik oldalának teljes hosszában fut végig, és ideális hely egy ivópalack, rádió, szerszámok vagy például patronok tárolására.

Stílusos és praktikus partner

A felvett poggyász szállítására 4 cm széles nylon fogantyú szolgál, mely tépőzárral egybeköthető, műbőrből készült párnázott fogantyúval ellátva. Egy másik lehetőség, hogy a TETRAO Greent a vállára dobja az állítható pánt segítségével, ismét egy meghosszabbított résszel, így a szíj nem löki vagy vágja meg.

Többször mentem nyaralni, üzleti útra a vadásztáskával, szállodákban és a szabadban is "aludt" velem. Annak ellenére, hogy párszor átázott, a tárolt dolgok nem nedvesedtek át - ennek ellenére javaslom, hogy megelőzésképpen alkalmanként fújja be TETRAO impregnáló nanospray-vel, ami textilekhez, valamint valódi és műbőrhöz is készült. Használat előtt rázza fel a tartályt körülbelül 10 másodpercig, majd permetezze be a kezelt felületet 15-20 cm távolságból, amíg nedvesnek nem tűnik. Ideális esetben 12-24 órán keresztül hagyja száradni az impregnálást, ami a leghosszabb védelmet nyújtja. Vészhelyzetben mindössze 60 perc alatt útra kelhet a TETRAO Green segítségével.

A kidolgozás jó minőségű és eddig egyetlen kopást, kopott foltot vagy szakadt öltést nem vettem észre. A praktikusan megosztott tárolóhelyeknek köszönhetően gyorsan megtalálhat mindent, amire szüksége van, anélkül, hogy ki kellene raknia a tartalmat. Egyetlen hátránya a véletlenül kétszer is kinyíló vállpánt karabinerek szükségtelenül finom zárómechanizmusa.


Bár a TETRAO poggyász valójában nem hoz semmi forradalmat a dizájn tekintetében, megbízhatóan működik, megjelenése pedig megérdemelt figyelmet kelt. Stílusos társ lesz egy nemzetközi konferencián vagy vásáron, valamint lőtérlátogatáskor vagy hegyi kunyhóban megszállva. Ha többet visz magával utazásaira, választhat egy nagyobb, 70 x 30 x 35 cm-es és 60 l-es űrtartalmú vadásztáskát, amely 8000 forintal többe kerül.

A blog szerzője: Miroslav Mašek, Přežít magazin

Ezt a minőségi utazótáskát és még sok mást megtalálhat itt: TETRAO vadászhátizsákok