TETRAO - egy nemes szándékú márka története

Bemutatjuk Önnek az új exkluzív TETRAO márkát. Egyedülálló márka, amely nemes ötlettel jött létre - a siketfajd(Tetrao urogallus) veszélyeztetett fajának a természetbe való visszatérésének támogatására. Egy márka, amely aktívan részt vesz e faj vadon élő populációjának növelésében, és ezzel egyidejűleg környezete minőségének javításában. A siketfajd, erősen kommunikatív, kritikusan veszélyeztetett faj, melynek megfigyelése a csicsergés a természet szimbólumaihoz tartozó kis természeti csoda.

Mindez megmagyarázza a TETRAO karakterét. Egyre szimbólumává válik mindazok összefogásának, akik szeretik a természetet. Mint egy kis csoda, amikor az erdészek, a vadászok, a természetvédők, a magáncégek, az államigazgatási szervek, a földhasználók, a szlovák, de a környező országok szakemberei és sok sok szívvel lélekkel foglalkozó lelkes egy nemes projektben egyesülhettek, amely középen egyedülálló Európában. A TETRAO márka közelebb hozza a siketfajdot az emberekhez és az erdőhöz. Aktívan részt vesz Szlovákia történelmileg egyetlen veszélyeztetett egyedtenyésztő létesítményének újjáélesztésében.

Projekteket készítünk eredeti állományának, valamint a keltetőből szabadon engedett állományának telemetrikus megfigyelésére, ragadozóinak megfigyelésére és visszaszorítására. Előkészületben van a szabadon engedett egyedek megfigyelésében való együttműködés, valamint együttműködés a siketfajd megmentésének, a mesterségesen kihelyezett csali és ivadék fényképes megfigyelésének, a ragadozók telemetrikus jelölésének és idő tér tevékenységének elemzésében. Az oktatási tevékenységnek ki kell terjednie az iskolai találkozók szervezése fiatal vadászbarátokkal, kirándulások és előadások tartása a szakmai és laikus közönség számára, közvetlenül az óvodában is. Ez a hely Szlovákia szívében, a Muráni síkság közelében a Nyugati Kárpátok szempontjából e faj törzspopulációs zónájába esik.

Állítólag földrajzi fajunkhoz tartozó siketfajd – Tetrao urogallus majort – termel. A keltető területe hozzávetőlegesen 2 ha, és a lengyel és a cseh modell módosítása lesz, ahol gyakorlati tapasztalatokkal és kielégítő számszerűsített eredményekkel rendelkeznek.

Részt veszünk a szlovák területekről készült vadkamerák képek aktív gyűjtésében és értékelésében is. Érdekes fotóismeretek gyűjteménye, kategorizálás, új keresés és a régi előfordulási helyek nyomon követése. A TETRAO márka története Szlovákia mélyerdőiből származik. A termékeket erdészek, vadászok, valamint természetvédők használják, akik részt vesznek ezeknek a termékeknek az elkészítésében és egyben tesztelik is.

Így közvetlenül összekapcsolja ezeket a csoportokat. Az IBO VADÁSZ  márkája igyekszik minél több terméket előállítani , ezzel is támogatva a  piacot. A Szlovákiában nem gyárthatóakat a szomszédos országokban gyártjuk. Érzékenyen közelítünk a termékekhez, szívünkkel alkotjuk meg őket, igyekszünk egyedi, átfogó portfóliót kínálni, erős ötlettel. A modern és professzionális TETRAO márka termékeinek megvásárlásával hozzájárulhat ennek az egyedülálló projektnek a megvalósításához, egy veszélyeztetett faj megmentésére. A TETRAO által összehozott hasonló projekt máshol nem létezik.