Utazás a világ domináns lábbelijéhez – Az új TETRAO 2023-as vadászcipő kollekció története

Kezdettől fogva tudtuk, hogy saját vadász és outdoor lábbeli kollekciónk fejlesztése kihívásokkal teli és ambiciózus lépés lesz, ugyanakkor elkötelezettség, hogy mint mindig a lehető legmagasabb minőséget kínáljuk kedvező áron. Sok éves gyakorlati tapasztalatunk alapján világos elképzelésünk volt arról, hogy milyen funkcionalitásra és követelményekre fogunk figyelni a fejlesztés során. Célunk az volt, hogy olyan hegyi lábbelit alkossunk, amely funkcionális és hűséges társ lesz a vadászutak vagy hegyi expedíciók során, és egyben egyedi kiegészítője lesz egy vadászruhának.

Elképzeléseink tisztázása és megvalósítása után a következő lépés a megfelelő partner megtalálása volt, aki igényeinket valódi, funkcionális és minőségi termékké tudja alakítani. 2023 szeptemberében a TETRAO csapataként Olaszországba mentünk, Európa egyik legnagyobb szabadtéri cipőgyártójához, ahol elkezdtük prototípusaink valódi termékekké alakítását. A gyártó amely egyébként évente több mint 1,5 millió pár cipőt gyárt szakterülete legrangosabb márkái számára  tapasztalatai alapján át tudtunk lépni a teljes projekt első szakaszába.

A fejlesztés első szakaszában a gyártás során felhasznált különféle anyagok kiválasztásán és tesztelésén mentünk keresztül. A kiválasztásnál elsősorban az anyag nagy ellenállására és hosszú távú tartósságára helyeztük a hangsúlyt, ami a természetben végzett igényes tevékenységek miatt szükséges. A cipő legfelső részétől, a membrántól, a talpbetéttől a talpig kellett kiválasztani a megfelelő kombinációkat, amelyek felülmúlják a végfelhasználó elvárásait.

Gondolni kellett a cipők nagy légáteresztő képességére és a vízállóságra, a cipő jó és szilárd felépítésére, amely biztosítja a magas oldal és első stabilitást, valamint a megfelelő talpat itt a hosszú távon bevált cipőre fogadunk. és tesztelt VIBRAM megbízhatóság. A termékfejlesztés első szakasza volt a legnagyobb kihívást jelentő és egyben a legidőigényesebb lépés a saját TETRAO professzionális lábbelikollekciónk fejlesztésében, de ebben a lépésben nem akartunk kapkodni vagy gyors döntéseket hozni. A cipő minősége és megbízhatósága már néhány méter után látható a terepen, és a felhasználó nagyon gyorsan felmérheti, hogy a cipő megfelel-e az elvárt követelményeknek.

A műszaki leírások tisztázása és végleges jóváhagyása, valamint magának a cipőnek az elkészítése után áttértünk a második szakaszra - a terméktervezés szakaszára. Mint mindig, most is odafigyeltünk a részletekre, az egyediségre és egyben a termék egyediségére. Egy olyan termék, amely érdekes és vonzó lesz, ugyanakkor tisztességes. Egy olyan termék, amely különbözik az összes többitől, és nem csak funkcionális segítője lesz, hanem tökéletes kiegészítője is lesz a vadász felszerelésének. Minden modell megtervezésekor a lelkünk egy darabját beletettük, amiből végül funkcionális, stílusos termék lett.

Több hónapos fejlesztés után végre megkaptuk a cipőink első mintáit, amelyeket azonnal beiktattunk a tesztelési programba. A cipők különböző terhelési teszteken mentek keresztül erdős és köves terepen, különböző időjárási körülmények között. Mindenekelőtt a kényelmet teszteltük, és azt is ellenőriztük, hogy az előírt vízállósági értékek teljesülnek-e. A tesztelés 90 napon át zajlott, a terület számos szakértője részvételével – a tesztelés részletei, valamint néhány szakértő fotódokumentációja a következő hónapokban megtalálhatók blogjainkon. A tesztelésnek köszönhetően sikerült még jobban debugolni a termékeket, elkapni és kijavítani az apróbb hibákat, valamint tökéletesen megismerni a terméket, mielőtt a világra hoznánk.

Ennek a cipőkollekciónak a fejlesztési folyamata több mint egy évig tartott, aktívan bevonva és bevonva a teljes TETRAO csapatot az IBO vadász szakértőivel, valamint a szakterületükön sok éves tapasztalattal rendelkező cipőfejlesztőkkel együttműködve. E szakértők kombinációjának köszönhetően nagy örömmel hozunk piacra öt cipőmodellt, amelyek mindegyike megfelel a kategóriája legmagasabb elvárásainak, elfogadható áron.

A TETRAO vadász és túracipők teljes kínálatát itt találja:TETRAO vadászcipő