Amikor a bokrok nem elegendőek a menedékhez

Már rendelkezem éjjellátóval, de egy barátommal való közelmúltbeli tartózkodás után egy másik kütyü után vágytam, amivel hő alapján kereshetek célpontokat. A vadászok tapasztalatai és a YouTube-on videókat nézegetve két dologban már az elején tisztában voltam: nem lesz olcsó készülék, és minden ráadásként befektetett euró alapjaiban befolyásolja az eredmény minőségét. A választásom a  TETRAO márkára esett, melynek termékeit az IBO cég forgalmazza. Választásomnak több oka is volt. Különböző specifikációjú hőkamera modellek széles választéka, barátságos hozzáállás és az is, hogy már két több kiegészítővel rendelkezem az IBO portfóliójából, és rendkívül elégedett vagyok velük.

Egyeztetés után a TETRAO Bubo H-19X modellt választottam, amely a legjobban passzolt az elképzeléseimhez az érzékelési távolság, a bemeneti lencse átmérője, a frissítési gyakoriság és a mobiltelefon Wi-Fi-n keresztüli csatlakoztatásának lehetőségét illetően, az esetleges képrögzítéshez. . A csomag tartalmaz egy tápkábelt is - a termovízió nem üríti ki feleslegesen a számládat a folyamatos új elemek vásárlásával, hiszen egy USB-C interfészen keresztül tölthető integrált akkumulátorral rendelkezik. Végül egy kendő is található a lencse biztonságos tisztításához.

 

Négy gomb

A Bubo H-19X 4 alapvető vezérlőgombbal rendelkezik. Nyomja meg hosszan az ON/OFF gombot a hőkamera aktiválásához. Az alapindítás körülbelül 5 másodpercet vesz igénybe, és a készülék automatikusan kalibrálja magát a környezethez és az uralkodó hőmérséklethez. Egy rövid megnyomással készenléti üzemmódba állíthatjuk a TETRAO-t, ahonnan 1,5 másodperc alatt "elindul", ami ideális vadászati ​​vagy megfigyelési körülményekhez. A második gomb a képek rögzítésére szolgál. A hőkamera 8 GB-os belső memóriával rendelkezik, így nem kell mindig mobilalkalmazáshoz csatlakoztatni a megfigyelt állatok felvételek mentéséhez – ez a készülék különösen az „offline” vadászok kedvére fog tenni. Ugyanazon gomb hosszan tartó megnyomásával a hőkamera elkezdi a videó rögzítését. A következő a sorban a "Mode" gomb, amellyel a 4 színprofil közül egyet választhat ki. Ez magában foglalja a klasszikus fehér meleget (a hőt fehéren jelzi) és a fekete forrót (a hőt feketén jelzi). Ezt követi a fúzió, ahol a teljes spektrum narancssárgától liláig színeződik – minél sötétebb az árnyalat, annál hidegebb a megfigyelt objektum. Az utolsó lehetőség a red hot mód, amelyben minden hőt kibocsátó tárgyat nem csak fehérre, hanem a legmelegebb helyeket is pirosra színeznek. A negyedik gomb a digitális zoom kiválasztását 8x-ig szabályozza.

Megbízható észlelés

Egy vadásztársunkkal elindultunk az általa választott helyre, ahol a füvet lenyírták, és semmi sem akadályozta a kilátásunkat. Csak egy nyúl és egy fiatal őz került a figyelmünkbe. Még így is meglepett, hogy milyen könnyen és részletesen tudtam kimutatni egy őzikét 120 m-en, és egy fiatal őzet 180 m-en. Minden alkonyatkor történt, és a méréshez külső lézeres távolságmérőt lehetett használni. A vad testfelépítését és faját egyaránt teljes bizonyossággal felismertem, az esti legeltetés pedig érdekes látványt nyújtott.

 

Kompakt és erős

A TETRAO Bubo H-19X terepen nagyon tetszett. Meglepett a csekély súly, a nagy kitartás egy akkumulátortöltésnél, a hőkamera állványra szerelés lehetősége és az alkalmazáson keresztüli vezérlés. 1,5 km-t meghaladó távolságból biztonságosan észlelhető jelentős hőnyom. Több mint 800 méteren felismertem egy sétáló emberi alakot, és ez több mint elegendő érték a vadászathoz.

Az ebben az árkategóriában lévő 384 x 288px-es nagy felbontásnak és a 13 mikrométeres technológiának köszönhetően az átvitt kép minőségét is értékeltem, ami persze 2x-nél nagyobb digitális zoom használatakor gyorsan romlik, de ezzel a ténnyel minden gyártó találkozik. . A TETRAO Bubo H-19X készüléket azoknak a vadászoknak ajánlom, akik biztosak akarnak lenni a levadászott vagy megfigyelt vad helyes felderítésében és azonosításában, valamint mindenkinek, aki azon gondolkodik, hogy ez a középkategóriás hőkamera készülék már elég erős-e a vadászathoz.

A teljes TETRAO hőkamera ajánlatot megtalálja: Hőkamera TETRAO