Miért vigyen magával erdőbe TETRAO BEAR SPRAY

A TETRAO BEAR SPRAY egy aeroszolos spray, amely akár 10 méteres hatótávolságú medvék elleni védekezésre szolgál. Arra használják, hogy az ember megvédhesse magát az állatok – különösen a vadon élő medvék – támadásától.

A TETRAO BEAR SPRAY a fiziológiailag leghatékonyabb hatástalanító irritáló anyagok legerősebb szinergikus keverékének kombinációját tartalmazza CS, CN, OC, CR kombinált hatásokkal. Ezek az anyagok szinte azonnali leállító hatást fejtenek ki, és hatásuk legalább 15-30 percig tart. Az állatok nyálkahártyájával vagy bőrével érintkezve azonnali égést és fájdalmat okoz. Az állatok rendkívül érzékenyek az ilyen anyagokra, mert sokkal érzékenyebbek a hő és fájdalomreceptorok, mint az emberek. Használatkor a permet felhő formájában oszlik el, amely akár 10 méteres hatótávolsággal is szétszóródik a levegőben. Hasznéllat után az állat átmenetileg lebénul, aminek köszönhetően az ember megkapja a szökéshez szükséges időt. A permetezőtartályban lévő nagy nyomás biztosítja, hogy használat közben a sugárzó anyag akár 114 km/h sebességet is elérjen, ami kedvezőtlen időben és erős szembeszélben is lehetővé teszi a permet használatát.

Ha egy medve veszélyesnek vagy fenyegetve érzi magát, hatalmas fenyegetést jelenthet az emberre egy esetleges támadás során erőssége és mérete miatt. A medve spray használatával megelőzhető a medvetámadás, és megóvhatja az embereket a sérülésektől vagy a haláltól anélkül, hogy maradandó sérülést okozna az állatnak. A TETRAO BEAR SPRAY-t mindenkinek érdemes beszerezni, aki szeret kimenni a természetbe, különösen olyan területekre, ahol medvék vagy más veszélyes állatok találhatók. Nem kevésbé fontos a megfelelő permet kiválasztása medvék ellen, mert különböző típusok léteznek, amelyek méretben, üvegtípusban és hatóanyag-tartalomban is különböznek egymástól. Fontos, hogy olyan permetet válasszunk, amely elegendő erővel, hatással és spray-vel rendelkezik a felhasználó hatékony védelméhez.

A medve spreyt régóta hatékony védekezési módnak tartják az állatok támadásai ellen. A vadon élő állatok és természetvédelmi szakértők gyakran ajánlják az alapvető felszerelés részeként mindenkinek, aki a szabadba kalandozik. Egyes tanulmányok és tapasztalatok kimutatták, hogy a medve sprey nagy sikerarányú a medvetámadás megállításában.

Az Egyesült Államok Nemzeti Parki Szolgálatának tapasztalatai szerint a medvesprey akár 90%-ban sikerült megállítani egy grizzly medve támadást, és 92%-ban sikerült megállítani egy feketemedve támadást.

Érdekes eredményekre jutottak a kanadai Calgary Egyetem kutatói is, akik a medve spray lőfegyverek elleni hatékonyságát hasonlították össze. Bemutatták egy tanulmány eredményeit, amely megerősítette, hogy a medvesprey sokkal hatékonyabb a medvetámadások megállításában, mint a lőfegyver. A valódi grizzly és fekete medve támadások alapján a medve spray az esetek 92%-ában megállította a támadásokat, míg a lőfegyverek csak az esetek 67%-ában voltak sikeresek.

Jelenleg az Egyesült Államokban és Kanadában számos park és nemzeti rezervátum megköveteli a látogatóktól, hogy hordjanak magukkal medvespreyt, amikor a parkba látogatnak. Egy esetleges medvetámadás esetén meg tudnák védeni magukat és szeretteiket.

A TETRAO BEAR SPRAY használatának előnye az is, hogy az állat nem sérül meg vagy pusztul el maradandóan, ha használják. Ez nem csak hatékonyabb és biztonságosabb védekezési módszerré, hanem etikusabbá is teszi a medve spray-t. A hordó medvespray hasznos védőeszköz mindazok számára, akik a természetben mozognak, akár kikapcsolódás, akár munka céljából.

                                                         

A modern és professzionális TETRAO márka termékeinek megvásárlásával támogatja a veszélyeztetett Tetrao urogallus (siketfajd) fajok visszatérését a természetbe. Az IBO VADÁSZ aktívan részt vesz e faj vadon élő populációjának növelésében és egyúttal környezete minőségének javításában.

A TETRAO medve spray-k teljes kínálatát itt találja: TETRAO medve spray