Vadkamera TETRAO Strix 18 27 Mpx 940nm - egy kicsi, nem feltűnő segítőtárs

A modern és professzionális TETRAO márka termékeinek megvásárlásával támogatja a veszélyeztetett Tetrao urogallus (siektfajd) fajok visszatérését a természetbe. Az IBO VADÁSZ aktívan részt vesz e faj vadon élő populációjának növelésében és egyúttal a környezet minőségének javításában.

A vadkamera szegmensében is jön valami újdonság. Nekem pont a zászlóshajóval. Ezt a bombát TETRAO Strix 18 18Mpx 940nm néven találod.

Őszintén, mik az elvárásai és szempontjai a vadkamera kiválasztásakor?

Nekem személy szerint:

- hogy minél kisebb legyen, akár feltűnő
- tiszta fényképeket készített, nem csak nappal, hanem különösen éjszaka
- az állat nem félt tőle, nem reagált tevékenységére
- Normál feletti akkumulátor-élettartam, különösen télen
- videók rögzítése hanggal
- MMS küldése nélkül
- univerzális használatra otthon és a gazdaságban
- elfogadható áron

Pontosan itt találtam egyet: Vadkamera TETRAO Strix 18 18Mpx 940nm


Miért ez a vadkamera?

Ez a vadkamera meggyőzött magáról az összes fentebb már említett kritériumomban és lehetőségemben. De jó rendben, pontról pontra:

1.) a lehető legkisebb volt, szinte észrevétlen
A Strix erdei terepszínű színezésű, és tökéletesen beleolvad a természetbe, mérete pedig egyszerűen páratlan. 115x81x45 mm!!!! Mit kell még hozzátenni? Számomra a követelmény teljesül.

2.) nem csak nappal, de főleg éjszaka készített tiszta fotókat
A Strix akár 18 mpx-es felbontású érzékelővel rendelkezik, amely közvetlenül garantálja a gyönyörű és jó minőségű fényképeket, nem csak nappal, hanem különösen éjszaka. Ebben a segítségére lesz egy kiváló minőségű és erős 940 nm-es megvilágító CMOS érzékelővel. Számomra a követelmény teljesül.

3.) az állat nem félt tőle, nem reagált tevékenységére
Ahogy fentebb is említettem, a vadkamera színes kialakításának és elhanyagolható méretének köszönhetően nem hívja fel magára a figyelmet, a láthatatlan fénynek köszönhetően pedig zavartalanul figyelhetjük meg az állatot. Számomra a követelmény teljesül.

4.) szabványon felüli akkumulátor-élettartam, főleg télen
Bevallom, kérésemnek ez a teljesítése teljesen megfogott és mindenről meggyőzött. Nincs AA elem, nincs 12 vagy 8 elem. A Strix abszolút újdonságként 2 db 18650-es újratölthető elemmel működik. Számomra a követelmény teljesül.

5.) videófelvétel hanggal
A kiváló minőségű és éles fotók mellett a Strix-t az is jellemzi, hogy videók formájában képes megfigyelni az állatokat. A még jobb élmény érdekében lehetőség van hangos videók rögzítésére, amit mindenki értékelni fog, különösen a kerékvágásban. Egy másik követelmény teljesült számomra.

6.) MMS küldése nélkül
A Strix nem tud MMS-t küldeni, amit én személy szerint jobban szeretek. Nemcsak az akkumulátor élettartamát fogom többszörösére meghosszabbítani, de azon sem lepődök meg, amikor néhány nap múlva elmegyek etetni az állatokat, és közben megnézem a készült fotókat.

7.) univerzális felhasználás otthon és a gazdaságban
A Strix USB-porttal rendelkezik az univerzálisabb használat érdekében. A Strix napkollektorhoz való csatlakoztatásának módja nagy előnyének látom a közvetlen hálózatra való csatlakozás lehetőségét, lásd ábra. Ezért a Strix nem csak láthatatlan szemként használható a környéken, hanem ingatlanom védelmezőjeként egy félreeső otthonban, nyaralóban stb.

8.) elfogadható áron
Mindenkinek csak ajánlani tudom a Strixet. Ez a vadkamera csak megerősíti a régi mondást – sok zene kis pénzért és egy buli.

A TETRAO Strix 18 18Mpx 940 nm-es vadkamera páratlan vadkamera a felhasználók széles körében. A még hatékonyabb és mindenekelőtt biztonságosabb használat érdekében a különféle kiegészítők beszerzésének lehetőségét emelném ki. A vadkamera védelme érdekében biztonsági dobozzal, ill biztonsági kötél. A már említett napelem ill 18650 akkumulátor és SD 32 GB-ig.

A végére feltöltöl néhány fotót a vadon élő állatok megfigyeléseimről......

A kameracsapdát itt találja: TETRAO Strix 18 18Mpx 940nm