Hogyan válasszuk ki a megfelelő élelmiszer vákumozót?

Ha gyakran dob ki nagy mennyiségű élelmiszert, amit nem volt ideje elfogyasztani, gondolt-e vákuum élelmiszercsomagoló vásárlására? Az élelmiszerek eltarthatósága és tárolása nagyon fontos. A vákumozó kiválasztásakor az alapvető fontos paraméterek a méretek, a súly, a szívóerő és a bemeneti teljesítmény. Tanácsot adunk Önnek, hogyan válasszon olyan élelmiszer-vákumozót, amely minden igényének megfelel.

Bemeneti Teljesítmény és szívóteljesítmény

Minél nagyobb a bemeneti teljesítmény, annál nagyobb és jobb a szívóteljesítmény. A jobb szívóerő és teljesítmény mellett az általános energiafogyasztás is jelentősen megnő.

Ebben az esetben nagyon fontos átgondolni, hogy milyen modell lesz a tulajdonosa. Élelmiszeripari vállalkozás esetén, ahol nagyon gyorsan és kiváló minőségben kell kiüríteni az élelmiszereket, fektessenek be egy erősebb modellbe.

A vákuumcsomagok klasszikus alkalmazása nem igényel nagy teljesítményű berendezéseket, de elegendő egy kisebb fogyasztású modell is. A bemeneti teljesítmény 90-2400 W, a szívási teljesítmény pedig 10-20 liter/perc.

Zacskók

A kezdeti döntés az, hogy válassza ki azokat a táskákat, amelyeket rendszeresen fog használni. Ellenkező esetben szükség lehet még egy vákuumcsomagolóra. A döntő tényező a méretük.

Szinte minden vákuumcsomagoló-modellhez ajánlott ugyanazon gyártó zacskóit használni. A zscskó tekercsben is kaphatók, amit otthon is a kívánt méretre vághat. A vákuumcsomagok jobb minőségű modelljei tálcával vannak felszerelve fóliatekercsek számára.

A zacskók két változatban készülnek:

Sima  zacskók - alapvető termék a mindennapi használatra és a kereskedelmi forgalomban. Áruk nem magas. Azonban nem minden vákuumcsomagoló teszi lehetővé ezek használatát. Használhatja házi sajtokhoz vagy más ételekhez is.

Recés zacskók- a kisebb méretű vákuumcsomagolások csak a hornyolt vagy rácsos zsákokkal működnek együtt. Sokkal könnyebben kezelhetők. De a vételáruk magasabb. A jobb minőségű vákuumcsomagok mindkét zsáktípust támogatják.

Vákuum

A vákuumcsomagoló vákuuma a szívóerőtől is függ. A vákuum paraméterei eltérőek, és az is befolyásolja, hogy mennyi levegő marad a tasakban.

Minél nagyobb a vákuum, annál kevesebb levegő marad a zacskóban. Az eredmény az élelmiszerek hatékonyabb és eredményesebb vákumozása is.

A házi vákuumcsomagok szívóértéke 0,7 és 0,8 bar között mozog. Ha törékenyebb élelmiszereket szeretne vákumozni, ügyeljen arra, hogy ne törje össze őket. Vegye figyelembe a vákuumértéket.

Zaj

Azt is szem előtt kell tartani, hogy az élelmiszerek hosszú távú vákumozása során fellépő zaj néha bosszantó. A csendesebb vákuumcsomagok decibelértéke 65 dB körül van. 80 dB körüli zajszintjük van.

Méretek

Nagy konyhákban, ahol elegendő hely van, és a vákuumcsomagot nem szállítják, a megfelelő választás egy nagyobb méretű és tömegű modell vásárlása. Ha valami kisebb és könnyen tárolható dologban gondolkodik, nyúljon egy kisebb méretű és súlyú modellhez.

A vákuumcsomagolók átlagos tömege 1-4 kg. Méretei körülbelül 30 cm átmérőjűek.

Tartsa frissen az ételt

Egyes vákumozók olyan funkciókkal is rendelkeznek, amelyek egy kicsit különlegesebbé teszik őket. A speciális funkciók közé tartozik a lágy elszívás, a levegőelszívás, a gyors pácolás vagy a száraz és nedves hegesztés. Mások a levegőelszívási sebességek, a kettős hegesztés vagy a kijelző. Válasszon új porszívót ízlésének megfelelően.

A minőségi FoodSaver vákuumcsomagolók teljes kínálata megtalálható a menüben: Vákuumos fóliahegesztők