Hogyan állítsunk be vadkamerát?

A vadkamerák pontos és részletes rögzítést biztosítanak az állatok, madarak vagy a növények mozgásáról. Egyetlen vadász vagy más természetbarát sem nélkülözheti őket. A vadkamerák használata és sajátosságai eltérnek a szabványos kameráktól. Tudja, hogy mely műszaki paraméterekre kell figyelnie az első beállítás előtt?

A vadkamerák előnyei

1. A vadkamerák fejlett technológiát képviselnek a kamerakínálaton belül – nappal, éjszaka és kezelő nélkül is használhatók.

2. Készenléti üzemmódban való időtartamuk 3, 6 vagy több hónapra számít.

3. Nehéz és extrém kültéri körülmények között is működnek (fagy, szél, eső), saját forrással rendelkeznek és alacsony az energiafelhasználásuk.

4. A rögzítés a belső memórián belül történik.

5. Egyszerű indítás és váltás a fotó/videó mód között előre beállított időközönként.

Vadkamera kiválasztási kritériumok

Összpontosítson a vadkamera műszaki jellemzőire:

- kompakt méretek,

- álcázás a természetben minden évszakban,

- Full HD felbontás opció,

- legalább 16 GB memóriakártya a

- nagyon gyors indítás - nem lehet hosszabb 1,2 másodpercnél.

TIPP: Az egyszerű elhelyezés és a gyors működés érdekében javasoljuk, hogy válasszon egy max. 15x10x6 cm. A kisebb vadkamerák a gyakorlatban is hasznosnak bizonyulhatnak. Nem kevésbé fontos a szélsőséges hőmérsékletekkel szembeni ellenállás (-15 és +60 °C között).

Egy töltés = több hónapos kitartás

Ne feledje, hogy készenléti módban a természetben lévő vadkameráknak akár több hónapig is képesnek kell lennie a vadon élő állatok megfigyelésére. Nyolc alkáli elem biztosítja az állatok felvételét 2 hónapig vagy tovább.

Az éles éjszakai felvételek magától értetődőek

Az éjszakai felvételek általában 15-20 m hatótávolságú infravörös diódákkal készülnek. A tevékenységek rögzítése és megkezdése az előre beállított természeti változásoktól is függ (holdfázisok, növényzet, virágnövekedés vagy madarak fészkelése).Találkozhat  "üres"  képekkel- ezeket ki kell törölni.

A vadkamera beállítási eljárása

A vadkamera beállításának első lépése, hogy megtudja a beállító gombok számát, és meghatározza, hogy melyik gombbal kerüljön a főmenübe.

1. Miután behelyezte az akkumulátort, az SD-kártyát és ellenőrizte az aktiválást, kapcsolja a pozíciókat OFF állásból TESZT-re.

2. Válassza ki a nyelvet, valamint az alapvető idő és dátuminformációkat.

3. Lépjen az SMTP/MMS beállításokhoz. Egyes vadkamerák 4G modullal rendelkeznek fényképek vagy e-mailek küldésére.

4. Ellenőrizze az adatok helyességét, és válassza ki a kívánt MÓDot (fotó, majd videó/kizárólag fotó/kizárólag videó/fotó + videó).

Frekvencia 3 kép

Ha jó minőségű fotósorozatot szeretne kapni a monitorozás során, válasszon 3 képsort egymás után. Előny a mozgás észlelésekor, változás vagy váratlan támadás esetén történő rögzítés.

Videó esetén nem javasoljuk 1 percnél hosszabb videósorozat beállítását (az akkumulátor gyorsabban lemerül).

PIR intervallum beállítása

PIR intervallum - az egyes képek közötti késleltetés - ne állítsa 1 percnél rövidebbre. A 4G modullal rendelkező vadkamerák erre figyeljünk, ugyanis maga a képek elküldése általában tovább tart.

A PIR 1 min azt jelenti, hogy a beállításoknak megfelelő képek készítése után a fényképezőgép 1 percre kikapcsol. Ezután elkezd további képeket készíteni (ha mozgást észlel).

A vadkamera aktiválása

A vadkamerát úgy aktiválhatja, hogy a TESZT pozícióból BE módba kapcsol. Mindig várja meg, amíg a LED-ek "villognak".

A vadkamera sikeresen aktiválódik, ha a fehér LED lámpa (általában) ötször felvillan (a kézikönyv mást is írhat).

Képek böngészése

Megtekintheti a rögzített képeket közvetlenül a vadkamera monitorán, számítógépen, mobiltelefonon mint a hagyományos kameránál.

A minőség a helytől is függ

A vadkamera beállítását és a felvételek minőségét a terület (végső hely) tükrözi. Ügyeljen arra, hogy vadkamerájával ne zavarja a természetes erdei állat és növényvilágot (madárfészket vagy más vadmenedéket). Kerítésre, fára vagy akár oszlopra is helyezheted.

Fogadjon minőségi választásra

A vadkamera hosszú élettartama is biztosítja a megfelelő választást. Összpontosítson azokra a paraméterekre, specifikációkra és feltételekre, amelyek mellett a kameracsapdát használni fogja.