Vadhívók rókára Nordik Predator - garantált siker

A Nordik Predator vadhívók a vadászok körében a legnépszerűbb csalivá vált. Azonnal népszerűvé és keresettté váltak Magyarországón is. Csehországban a vadhívók ismert és elismert szakértője, Václav Svoboda úr mutatta be őket a nagyközönségnek, aki maga is rendkívül elégedett volt velük.

Ezeket a nagyszerű csalikat egy kiváló svéd biológus és a vadon élő állatok nagy szakértője készíti - P-A Åhlén. Biztos vagy benne, hogy a hangok hitelesek. A Nordik Predator-t úgy tervezték, hogy még a legnehezebb északi éghajlati viszonyok között is működjön. Kiváló minőségű műanyagból készülnek, és CNC gépeken, csúcspontossággal megmunkálják. Ellenállnak az olyan körülményeknek, mint a fagy, az eső vagy akár a nedvesség is, aminek köszönhetően nem veszítik el és nem változtatják meg hangjukat más szokásos csalikhoz képest. Felépítésüknek köszönhetően nagy a hatótávolságuk, és akár nagy távolságról is bahícja a vadakat. Minden Nordik Predator vadhívó egyformán tökéletes.

Mai blogunkban bemutatjuk a legjobb vadohívókat a rókák hatékony csalogatására. Köztük van a PRE-TUNED modell, amely egy másik PRO modell előre hangolt változata. Ezekkel a vadhívókkal akár 1 kilométeres távolságból is becsalogathatod a rókákat. Vannak még MINI PREDATOR, CRYING BIRD, PLAIN PAIN, FOX HEAT csali, akár 500 méteres csali hatótávolsággal.

PRE-TUNED – előre hangolt róka csali

A Pre-Tuned modell egy nagyon könnyen használható vadhívó. Tökéletes kezdőknek és azoknak, akiknek nincs tapasztalatuk a vadhívásban. Ezenkívül 4 alaphangra van előre hangolva, ami különösen a kezdőknek segít abban, hogy könnyen utánozzák az összes olyan hangot, amelyek nagyon vonzóak a rókák számára. Nyúl sírás és nyúl visítoznak – egyszerűen utánozhatod ezeket a hangokat úgy, hogy a gumigyűrűt a hangtábla középső rovátkájához helyezed, a szádba helyezed és fújod. Minél mélyebbre helyezi a csalit a szájába, annál vastagabb lesz a sikoltozás utánzata. Változtassa meg a hosszú és rövid hangokat 15-25 másodpercig, és ismételje meg körülbelül 3-4 percenként. A hangok hitelessége érdekében váltakozva nyissa ki és csukja össze a tenyerét a műcsali vége előtt, és mozgassa oldalra a fejét.

Egér és pocoksíp úgy érhető el, hogy a gumigyűrűt a csalitesttől legtávolabbi bevágásig mozgatjuk, a gumigyűrű előtti membránt a fogainkkal megnyomjuk, és rövid időközönként belefújunk a csaliba. Egy őzike vészjelzésére vagy medvék vonzására használja a csalit ugyanúgy, mint amikor a nyúl és a nyúl üvöltését utánozza. Vigye azonban a gyűrűt a lehető legközelebb a műcsali testéhez, és helyezze a műcsalit mélyebben a szájba. A medvék ilyen módon történő vonzásához folytassa az intenzív csalogatást legalább egy órán keresztül.

MINI PREDATOR - csali kisragadozóknak

Ezt a kisragadozók számára készült vadhívót kifejezetten az egerek és pocok cingogás, valamint a nyúl sírása utánzására fejlesztették ki. A Nordik Predator PRO műcsali egy kisebb kiadása, de vékonyabb membránnal és kisebb hangtáblával. Nagyon könnyen használható, és nagyon könnyen képes utánozni többféle hangot. Az egerek cinsogását utánozhatjuk, ha a gumigyűrűt a membrán végére mozgatjuk, és rövid időközönként belefújunk a csaliba. A nyúl sírást úgy érhetjük el, hogy a csalit a szájba helyezzük, és ajkakkal vagy fogakkal megnyomjuk. Minél mélyebbre helyezi a csalit a szájába, annál hangosabb lesz a hang. Ha a gumigyűrűt tetszőleges pozícióba mozgatja a csali testétől a végéig, könnyedén a kívánt hangra hangolhatja a csalit. Ezután váltakozzon hosszú és rövid hangokat 15-20 másodpercig, és ismételje meg 3-4 percenként. Felváltva nyissa ki és zárja le a tenyerét a csali vége előtt, hogy hitelesebb hangokat halljon, és mozgassa a fejét.

CRYING BIRD – csali rókák hívásra

Egy másik vadhívó, amit elképzelünk, a Crying Bird modell, ami angolul siró madarat jelent. Speciálisan arra lett kifejlesztve, hogy utánozza a bajba jutott madarak hangjait. Ezek a hangok nagyon hatékonyak a rókák és más ragadozók vonzására, még nyáron is. A bajba jutott harkályok kiáltásának utánozásához fújjon röviden és intenzíven „trrr, trrr, trrr” a csaliba. Ha a kismadarak vészkiáltását szeretné utánozni, fújjon kevesebbet a vadhívóba, és használja a belélegzéskor kiadott hangot is. Hagyja, hogy a levegő a műcsali körül is eltávozzon. Ha rövid és egyenletes levegőáramot fúj a csaliba, nagyon valósághű nyúlsikítást fog elérni. Utánozza a vadhívást 15-30 másodpercig, üljön csendben körülbelül 1-2 percig, majd ismételje meg ugyanabban a helyzetben.

PLAIN PAIN – lapos vadhívó ragadozókra

A Nordik Predator Plain Pain egy új, ötletes, lapos vadhívó egyedi felépítéssel és teljesen egyszerű. Szájlapos vadhívó, amelybe könnyen belefújható és akár kihangosítva is. Ez azt jelenti, hogy a kezei rendelkezésre állnak például a fegyver kezeléséhez nehéz vadászati ​​helyzetekben. Ennek a vadhívónak az egyedülálló membránszerkezete lehetővé teszi a fájdalom és gyötrelem extra dimenzióiban hallható hangokat. Különböző hangtáblákba harapva és a csali mindkét oldalán átfújva a Nordik Plain Pain gyakorlatilag az összes általános vészhangot képes kiadni, amelyek a ragadozók hatékony vonzásához szükségesek. A membrán az egyik oldalon szélesebb, a másikon keskenyebb, vagyis különböző hangokat kap attól függően, hogy melyik oldalon fúj. Ha a membrán szélesebb oldalán fújja át, az általa létrehozott hang mélyebb lesz, mint ha a keskenyebb oldalán fújja át, ezáltal enyhe fájdalomhangot kelt. Ennek a csalinak mindkét oldalán három pozíció van. Ha beleharapsz a közepébe, bármilyen irányból, általános kínszenvedést kapsz. A szélén tett minden egyes lépésnél beállíthatja a hangszínt a kívánt hangzáshoz. A hangerőt úgy állíthatod be, hogy nagyon erősen belefújsz a csaliba. Javasolt csaliközök – 15-25 másodpercenként használjon hosszú és rövid csalihangokat is, és ismételje meg 3 és 4 perces időközönként. Nyílt terepen rövidebb időközök alkalmazása javasolt.

FOX HEAT – csali rókákra

A Nordik Fox Heat egy egyedülálló vadhívó, amelyet kifejezetten a párzási időszakban partnert kereső rókák csalogatására fejlesztettek ki. Nagyon hatásos abban az időszakban, természetesen azon kívül is, amikor a rókák védik a területüket. Néhány róka reagál a vadhívóra, mások csendesen jönnek. A Nordik Predator ezzel kiegészítette a ragadozók számára készült kiváló csalik kínálatát, amelyek a zsákmány kiáltásának utánzásán alapulnak ehhez a hatékony vadhívási módszerhez.

Tehát két különböző sípoló hangot használunk. A mutatóujjával fedje le a hangkamrán lévő lyukat, és fújjon lágyan a vadhívóba háromszor „trr (trr, trr, trr), 10 másodperc szünet (trr, trr, trr), 10 másodperc szünet (trr,trr,trr) . Ismételje meg ezt a hangsort 5-10 percig 30-40 perces várakozással... Második hang  fedje le a hangkamrában lévő lyukat a mutatóujjával, és fújjon négy rövid, gyengéd levegőfújást (löketet) rövid egymásutánban. hosszú levegőfújással (fújással) három másodpercig, hogy az ujját kimozdítsa a lyukból. Amint elkezdesz fújni, és hagyod, hogy a hang a végére halkuljon (ju-ju-ju-ju-jullliiiii). Szünet 10 másodpercig, és ismételje meg. Ismételje meg ezt a hangsort 5-10 percenként, miközben 30-40 percet vár